Från Tekniska verkens utbildning Kraftverket. Anders Ankan i skogsdunge. LFK.

Tekniska verken och Linköpings Fältrittklubb

Linköpings Fältrittklubb har i januari 2024 startat ett samarbete med Tekniska verken.

Under två år får vi ett bidrag att använda på valfritt sätt för våra medlemmar. I utbyte ska vi uppmuntra klubbens alla medlemmar att årligen genomgå en utbildning i resurseffektivitet via Tekniska verkens digitala utbildningsverktyg Kraftbanken.

Och det gör vi så gärna! Allt som kan leda oss mot en hållbarare värld uppmuntras med glädje från klubben. Det är en informativ och ganska kul utbildning 🙂

Så kom igen nu allihop! Här gör du utbildningen »

Om du vill kan du läsa mer om Kraftbanken här först:

Vad är det?
Kraftbanken är en digital utbildning i resurseffektivitet och hållbarhet, anpassad efter olika åldrar.

Varför?
Klubben får sponsring av Tekniska verken och genom att göra den korta utbildningen via länken lär du dig om till exempel sopsortering, hur vatten blir rent, hur man kan spara el med mera. Du får tips och kunskaper som är bra både för dig och klimatet, så att vi tillsammans kan bli bättre på att ta hand om vår jord.

Hur funkar det?
Via länken går du in på Kraftbanken och läser information, ser korta filmer, svarar på enkla frågor och lär dig om hållbarhet. Utbildningen tar ca tjugo minuter att genomföra (om du ser alla filmer) och görs via mobil, surfplatta eller dator, antingen ensam, tillsammans med föräldrar, eller varför inte tillsammans med att gäng klubbkompisar?

Är det svårt?
Nej. Utbildningen finns i fyra nivåer, uppdelade efter ålder, och inga frågor är för svåra. Deltagaren behöver inte klara något prov, utan utbildningen är helt och hållet upp till varje person att ta del av.

Sparas dina svar?
Nej, inga svar sparas och du loggas inte som person i systemet. Tekniska verken kommer endast att följa upp procentuellt antal personer som besöker Kraftbanken.

Ju fler som gör detta desto bättre! För klubben och miljön! Om inte tillräckligt många gör utbildningen kan vi bli återbetalningsskyldiga 😁

Tack för att just du är med på detta!

Till Kraftbanken »