Många människor med ryggen mot kameran tittar på Ingelas för körkort bil med släp.

Ingelas för körkort och LFK

Boka in 15 augusti 2024 för gratis släpkväll på Smedstad Ridsportcenter!!!

Nu är datumet satt för nästa släpkväll tillsammans med Ingelas för körkort. Den 15 augusti kl. 17.00 kör vi lite teori och sen tränar vi på att backa med släp. Endast för medlemmar!

Släpaktiviteten är kostnadsfri och dessutom får medlemmar som deltar på släpkvällen 15 % rabatt på utbildningspaket hos Ingelas för körkort!! Erbjudandet gäller endast under släpkvällen och köpet/bokningen görs på plats med swish.

Kvällen börjar med ett kortare teoripass i stora konferensen på Smedstad Ridsportcenter. Sedan går vi ut och genomför säkerhetskontroll på era/vårt ekipage. Och övar backning och får tips om hur man kan tänka för att det ska bli så enkelt som möjligt.

Det kommer självklart vara möjligt att ställa frågor om vad man får köra på sitt körkort. Och har ni med era registreringsbevis för bil och släp så kan ni också få svar på vilken körkortsbehörighet som krävs för just det ekipaget.

Önskar ni köpa något av utbildningspaketen för körkortsbehörigheterna BE eller B96 så erbjuder Ingelas för körkort 15% rabatt på våra ordinarie priser. I dessa paket ingår, utöver ”släpkvällen”, teorimaterial för vald behörighet, ytterligare manöverträning inklusive funktionsbeskrivning, 1 körlektion i trafik samt att ni får låna vårt ekipage till 1 körprov.

Du behöver ha B-körkort för att kunna ta de här behörigheterna.

Efter genomförd utbildning klarade 97,5% av eleverna som gått kursen hos Ingelas för körkort uppkörningen på första försöket under 2022.

Kontaktuppgifter till Ingelas för körkort:
info@ingelas.se
013-311190
www.ingelas.se

Introduktionsutbildning 10 september

Nu erbjuder Ingelas för körkort handledar/introduktionsutbildning för våra medlemmar igen. Vi är på Smedstad Ridsportcenter i stora konferensen, en trappa upp. 17.00 – 20.30 med paus för fika.

DET ÄR MYCKET VIKTIGT ATT HÅLLA TIDEN 17.00. Kommer du senare blir du inte insläppt. Det beror på att man SKA gå den 180 minuter långa utbildningen för att bli godkänd.

Under utbildningen får du information om bland annat vad du som handledare har för ansvar vid övningskörningen, vilka krav och bedömningskriterier som gäller vid förarprov (kunskapsprov och körprov) och hur viktig körerfarenheten är för trafiksäkerheten. Man diskuterar på vilka sätt handledare och elev kan tolka samma trafiksituation olika. Den 180 minuter långa utbildningen är ett krav för att få börja övningsköra privat.
Vid kurstillfället finns möjlighet finns att köpa ”Handledarboken” för 100 kr.

Kolla priset!
Ordinarie pris 550kr/person
Medlemspris 350kr/person

Det går bra att betala med swish på plats. 

Vem får ta del av erbjudandet
Erbjudandet gäller medlemmar i Linköpings Fältrittklubb vid deltagande i introduktionskurser på Smedstad Ridsportcenter. Du kan vara medlem i ”ta körkortsålder” och ta med din handledare. Eller vara vuxen medlem och ta med ditt barn som ska börja övningsköra. Det räcker om en av er är medlem. Åldersgräns är 15 år och 9 månader.

Anmälan
Anmälan görs via mail till info@ingelas.se. Skriv ”Introduktionsutbildning Smedstad” i ämnesraden.

Det går inte att boka via körskolans hemsida!

Skriv namn och personnummer på de som ska delta i mailet då det, efter kursen, ska rapporteras till Transportstyrelsen. På plats är det id-kontroll så ta med godkänd identitetshandling, t.ex. pass.

Anmäl dig redan nu, vi kan inte ta emot obegränsat med deltagare.