Hoppa till sidans innehåll

Klubbdag 26 september, så kul!

05 SEP 2020 18:36
Den 26 september bjuder klubben in till en coronanpassad dag full med aktiviteter för våra medlemmar. Öppen bana för hoppning och dressyr, käpphästhoppning, ponnyridning, yoga och fyspass, föreläsning, grönt kort mm. Öppet café.
  • Uppdaterad: 05 SEP 2020 18:36

Den 26 september bjuder klubben in alla medlemmar till en coronanpassad dag full med aktiviteter tydligt avskilda i tid och rum på Smedstad Ridsportcenter. Öppen bana för både hoppning och dressyr, käpphästhoppning och ponnyridning. Yoga och fyspass. Föreläsning om hästens beteende. Grönt kort kurs del 1. Några av aktiviteterna går också att delta i på distans. Caféet är öppet 10-15. 

Boka in lördagen den 26:e september så ses vi då - sådär lite lagom mycket.

Vad händer, och när?
Aktiviteterna är väl avgränsade men självklart tar du som kommer ansvar för att du är helt frisk, för att hålla avstånd innan, under och efter aktiviteten som du deltar på och för att tvätta händerna eller använda handsprit. Detta gäller samtliga aktiviteter under dagen.

Grönt kort kurs del 1
Konferenssalen och utomhus kl. 9-15 - Linnéa Granlund
Grönt kort är ett intyg på att du har den kunskap som behövs inför en tävlingsstart. Kursen innehåller ytterligare tre tillfällen. 30/9 kl. 17:00-20:00, 4/10 kl. 09:00 samt 7/10 kl. 17:00-20:00. Alla på Smedstad.
Mer information om kursen och hur du anmäler dig finns HÄR »

Öppen bana hoppning
Stora Ridhuset kl. 14-20
Disponera banan med LFK:s fina träningshinder i 30 minuter. Två ekipage per pass. Anmäl intresse och ungefärlig höjd på anmälningslänken nedan. Bekräftelse med tid och information om upplägg skickas via mejl senast 23/9. Vid fler anmälningar än platser har LFK-ryttare med licens för klubben samt medlemmar som bidrar till föreningsarbetet på något sätt företräde. Parkering enligt skyltning på plats.
Pris: 100 kronor/ekipage
Anmäl dig här: Öppen bana »

Öppen bana dressyr
Lilla ridhuset kl. 13-20
Disponera banan med dressyrstaket i 20 minuter. Ett ekipage per pass. Anmäl intresse på anmälningslänken nedan. Bekräftelse med tid och information om upplägg skickas via mejl senast 23/9. Vid fler anmälningar än platser har LFK-ryttare med licens för klubben samt medlemmar som bidrar till föreningsarbetet på något sätt företräde. Parkering enligt skyltning på plats.
Pris: 50 kronor
Anmäl dig här: Öppen bana »

Hästens beteende – föreläsning med Lina Roth
Konferenssalen kl. 13-14 – 25 platser på plats plus möjlighet till att lyssna på distans.
Visst vill du veta mer om hästens naturliga beteenden hur de samspelar med oss människor? Lina Roth, docent i Etolog vid Linköpings universitet forskar kring detta och har bland annat studerat hästar och ponnyer på Smedstad. Detta pass går också att ta del av via internet. Gratis.

Välkommen att ta del av Linas föreläsning digitalt. Klicka på länken och följ instruktionerna. 


Anmäl dig här: Hästens beteende med Lina Roth »

Fyspass – avsutten träning
Lilla ridhuset kl. 14.30–15.30 – 49 platser Annelie Gylemo
Avsutten träning är minst lika viktig som ridpassen för att utvecklas. Eller bara för att det är så kul! Anneli Gylemo leder ett fyspass där vi får upp pulsen och sätter musklerna i arbete. Kom omklädd.
Anmäl deltagande för fyspass på anmälningslänken nedan.
Gratis.
Anmäl dig här: Fyspass med Annelie Gylemo »

Yoga - Flowwithfanny
Konferenssalen kl. 16-17 – 20 platser plus möjlighet till distansyoga Fanny Elgstrand
Smidighet och fokus är värdefullt såväl på hästryggen som i vardagen. Yogaläraren Fanny Elgstrand. leder ett pass som alla kan delta i, inga förkunskaper behövs. Kom i lediga kläder som tillåter rörelse och ta gärna med egen yogamatta om du har. Lånemattor finns annars. Detta pass går också att ta del av via internet. Gratis.

Välkommen att yoga på distans, Fanny kommer att ta hand både om deltagarna på plats och dig därhemma.


Anmäl dig här: Yoga med Flowwithfanny »

Ponnyridning
Utebanan närmast ridhusen kl. 10-12 Pionjär
Ungdomssektionen Pionjär tar hand om de minsta som vill prova på ridning. Vid köbildning är vi säkra på att ni alla vet vad som gäller med att hålla avståndet.
Pris 25 kr per ritt

Käpphästhoppning
Lilla ridhuset kl. 10-12 Pionjär
Ta med en egen pålle eller låna på plats. Hoppa så mycket du vill och pröva käpphästdressyr. Kanske får du en fin rosett. För mer information se Pionjärs Instagram
Självklart håller vi en käpphästs avstånd till varandra.
Pris 25 kr

Är anmälningslänken stängd är aktiviteten tyvärr fullbokad. Föreläsningen och yogapasset går att ta del av på distans via länkar här på hemsidan.


Caféet är öppet klockan 10-15

Välkomna med dina frågor till This is a mailto link

 

Skribent: Åsa Murhed
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Linköpings FRK - Ridsport
Smedstad Ridsportcenter, Ridsportallén 5
58597 Linköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: styrelse@linkopingsf...