Hoppa till sidans innehåll

WE-sommarskola

05 JUL 2021 15:59
Nu i sommar presenterar vi den roliga ridsportgrenen Working Equitation, WE, på våra sociala medier. Missa inte!
  • Skapad: 05 JUL 2021 15:59

Working Equitation - en ridsportgren för alla!


WE är en gren som är utvecklande för alla! Den består av tre olika moment: dressyr, teknik och speed. WE kräver gott samarbete samt stort förtroende och tillit mellan dig och din häst, planering och precision i teknikutförandet, men ändå med inslag av fart genom speedmomentet. Genom WE utvecklas och förbättras ryttarens sits, balans, hjälpgivning, koordination, planering av ridvägar och anpassning av tempo. Hästen får en allsidig utbildning - roligt för häst, ryttare och åskådare. Det du och din häst utvecklar genom WE har ni också stor nytta av i andra ridsportsgrenar.

Vi är glada över att intresset för WE bland LFKs medlemmar ökar alltmer. Som elev i ridskolan har du säkert då och då under de senaste terminerna prövat på enskilda övningar inom teknikmomentet inom ramen för lektionsridningen. Under våren har vi också inom klubben startat upp ett WE-projekt (delvis med stöd från Svenska Ridsportförbundet) som varit öppet för såväl ridskoleelever som privatryttare.

Nu planerar vi inom klubben, i nära samarbete med Haga Stall och Omsorg, för kommande WE-äventyr vid Smedstads Ridsportcenter! Närmast planeras en WE-tävling den 21 augusti. Utöver detta hoppas vi att framöver kunna erbjuda flera möjligheter att träna WE – både avsuttet och uppsuttet - för våra medlemmar.

I väntan på allt gott kommer vi under sommaren presentera WE-grenen lite mer ingående genom löpande informativa inlägg då och då om WE-moment och hinder. Så varmt välkommen att följa Smedstads WE-sommarskola på sociala media. Håll utkik!

Gith Hansson på sin bruna häst Earnie rider WE ute på Smedstad Ridsportcenter.

Skribent: Åsa Murhed
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Linköpings FRK - Ridsport
Smedstad Ridsportcenter, Ridsportallén 5
58597 Linköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: styrelse@linkopingsf...