Hoppa till sidans innehåll

LFK-cup 16 juni

06 JUN 2018 20:50
LFK-Cup 2018 kommer i år att ridas i ett nytt format. Hästarna lottas och vi kombinerar hoppning och dressyr i en utslagstävling likt student-SM.
Anmälan senast den 14/6 på listan i stallet eller till This is a mailto link
  • Uppdaterad: 23 JUN 2018 22:32

LFK-Cup 2018 kommer i år att ridas i ett nytt format. Det kommer att bli en kombinerad tävling där du MÅSTE rida dressyr och hoppning. Formatet är detsamma som används under studentryttartävlingar. Tävlingen rids i 3 omgångar, en grundomgång, en semifinal och en final. Bedömningen i hoppning sker i Stilbedömning och procenten avgör dressyren. Den som har bäst resultat totalt vinner LFK-cup.
Det här formatet gör att antalet starter är begränsat till 12 ekipage som rider ponny och 12 ekipage som rider ridhäst. Om det är fler än 12 som anmäler så lottas platserna ut.

I varje omgång lottas hästarna ut och det är 3 ryttare/häst i grundomgången, i semifinal och final 2 ryttare/häst. Den med bäst poäng/procent på varje häst går vidare till nästa omgång och då sker en ny lottning.

Den första ryttaren på varje häst har 15 min framridning, övriga ryttare rider fram 5 min och alla hoppar 1 språng på räcke och 1 språng på oxer.

Eftersom hästarna lottas ut är det viktigt att du känner att du klarar av att rida alla ponnyer respektive ridhästar på ridskolan och kan hoppa 70 cm (ponny) eller 80 cm (ridhäst) och rida LB:1 dressyr (ponny) eller LA:1 (ridhäst).
Samling sker på tävlingsdagen kl 8:00 och då lottas hästarna ut och funktionärsuppdragen fördelas. Tävlingsdagen är slut ca kl 15:30.
Startavgift 350:- som faktureras i Horsemanager.
Anmälan ska ske senast den 14/6 på listan i stallet eller till This is a mailto link

Höjder och klasser Ponny:
Dressyr
Grundomgång: Märke 2
Semifinal: Lätt C:1
Final: Lätt B:1

Hoppning
Grundomgång: 50 cm
Semifinal: 60 cm
Final: 70 cm

Höjder och klasser Ridhäst

Dressyr
Grundomgång: Lätt C:1
Semifinal: Lätt B:1
Final: Lätt A:1

Hoppning
Grundomgång: 60 cm
Semifinal: 70 cm
Final: 80 cm

Ett samarrangemang mellan Linköpinsg Fältrittklubb och Smedstad Ridsportcenter!

Skribent: Maria Grundström
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Linköpings FRK - Ridsport
Smedstad Ridsportcenter, Ridsportallén 5
58597 Linköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: styrelse@linkopingsf...