Trygg Idrott

TRYGG IDROTT – POLICY

Linköpings Fältrittklubb trygg idrott banner.

I klubben jobbar vi för att alla som vistas på Smedstad Ridsportcenter ska känna sig som en del i vår gemenskap och det ska alltid vara tryggt att komma till oss.

Vi arbetar aktivt med att motverka mobbning, trakasserier, sexuella övergrepp och våld.

Vi motverkar mobbing med bland annat följande åtgärder:

• Det är inte tillåtet att fota eller filma i omklädningsrummen eller skåpsrummet.
  • Vi är noga med vad vi publicerar på sociala medier. Ingenting publiceras utan medgivande från de som syns i bild.
  • Om det bildas grupper på sociala medier som har med föreningen eller grupper/lag att göra, skall alla få vara med.
  • Det är alltid minst en vuxna med vid föreningens resor.
  • I stallet finns stallvärdar, från 16 år, som stöttar och hjälper till när det behövs.
  • Alla som erhåller uppdrag som inom vår förening och/eller HOSAB ska, om uppdraget innebär direkt och regelbunden kontakt med barn, visa upp ett utdrag ur sitt belastningsregister.
  • Vi tar alltid in referenser från minst ett tidigare ledaruppdrag.
  • Om något oönskat händer har vi en tydlig handlingsplan för hur det ska hanteras.

Jämställdhet

Vi eftersträvar en jämnare könsfördelning i styrelse och valberedning samt bland ledare och utövare. Ni är varmt välkomna att aktivera er i styrelsen killar!

LFK’s medlemmar uppmuntras att delta i ridsportförbundets ledarutbildningar.

Ridsportförbundets ledstjärnor

Linköpings fältrittklubb arbetar aktivt med Svenska ridsportförbundets tio ledstjärnor och vi vill att alla våra medlemmar ska följa dem:

• Jag visar respekt för alla människor.
  • Jag bekräftar och berömmer andra.
  • Jag berättar öppet och tydligt om jag har olika uppdrag och roller.
  • Jag är en god förebild för ridsporten.
  • Jag tar ansvar och agerar om någon bryter mot våra regler.
  • Jag hanterar hästen på ett sätt som jag kan stå för och som jag är stolt över inför omvärlden.
  • Jag behandlar alla hästar med respekt.
  • Jag ser till att hästen finns i en trygg och säker miljö och jag reagerar om den far illa.
  • Jag tränar och tävlar i samspel med hästen och kräver inte mer än vad vi har förutsättningar att klara av.
  • Jag ansvarar själv för att öka min kunskap och kompetens om hästen.

Ta hand om er!
Hälsningar styrelsen för Linköpings fältrittklubb

Trygghetspolicy i längre version »

Uppdaterad: 06 SEP 2020 09:21 Skribent: Åsa Murhed