Hoppa till sidans innehåll

Aktuellt medlemsbrev


LFK medlemsbrev september 2019

Hej hästvänner!

Äntligen är sommarvilan slut och en ny ridtermin har dragit igång på Smedstad ridsportcenter. Under sommaren har vi följt många av våra privatryttare när de tävlat och flera fina resultat har rapporterats på våra sociala medier. Den senaste nyheten är från dressyr DM för seniorer som avgjordes i Kimstad i helgen. LFK:s Malin Rinné på Quintesse knep en fin tredjeplacering.

Invigning av nya utebanan/medlemsvecka
Hösten drar igång med en medlemsvecka vecka 38. Vi kommer som vanligt ha information om klubben i entrén på Smedstad. Klubbkläder finns på plats hela veckan och alla har möjlighet att ta ridborgarmärket. Vi satsar på att följa upp framgången från i våras då klubben vann ett cavalettipaket. Nu satsar vi på att vinna hela finalen och en fin hinderpark.

Veckan avslutas med att på lördagen inviga nya uteridbanan och på söndagen ha arbetsdag och måla träningshinder. Vi ses på Smedstad vecka 38!

Mer nytta med klubbens hemsida
Vi är en grupp som just nu jobbar med att uppdatera och utveckla vår hemsida. Gå gärna in på www.linkopingsfaltrittklubb.se och titta. Här finns en uppdaterad kalender med höstens aktiviteter, information om klubben och alla arbetsgrupper och mycket mer. Saknar du något? Hör gärna av dig till vår bästa webbare Åsa Murhed på e-post: This is a mailto link

Äntligen luciaträningar!
Ungdomssektionens styrelse håller som bästa på att förbereda inför alla luciashowsträningar. Alla barn och ungdomar under 26 år som gillar att dansa, sjunga eller spela teater är välkomna att komma till första träningen den 8 september kl 13.00 konferensrummet, på andra våningen på Smedstad. Under luciashowen brukar ungdomarna sälja lotter och de efterfrågar i skrivande stund priser till sitt lotteri. Har du eller företaget du arbetar på, möjlighet att sponsra med priser så är de tacksamma.

Övriga aktiviteter vi kan vänta oss av Pionjär under hösten är spökafton och käpphästhopptävling. Håll utkik på stalltorget och deras Instagram för att få senaste informationen.

LFK:s tävlingar hösten 2019

  • 5-6 okt lokal/regional hopptävling ridhäst/ponny
  • 12 oktober KM hoppning
  • 24-27 okt elit dressyr i samarbete med HSO
  • 28 oktober KM dressyr
  • 9 nov lördag dressyr lokal/regional ponny
  • 16 nov lördag dressyr lokal/regional ridhäst

 Tillsammans skapar vi bra tävlingar!

Vill du hjälpa som funktionär vid någon eller några av tävlingarna kan du anmäla dig på ett anslag på stalltorget eller prata med någon vid informationsbordet i entrén under medlemsveckan. Vi behöver också fler aktiva i tävlingskommittén - vill du vara med och driva vår tävlingsverksamhet till nya dimensioner hör av dig till This is a mailto link

Följ med LFK till Sweden International Horse Show

Lördagen den 30 november ordnar LFK en eller flera bussar som tar oss till Friends Arena och Sweden International Horse Show. Ta chansen att åka med ett trevligt gäng, att komma dit och hem smidigt och att slippa tänka på bilköer och parkering. Vi åker till Friends klockan 08.00 och hem klockan 23. Tiden är anpassad för att ha möjlighet att gå på matinéföreställningen och/eller kvällsföreställningen och även hinna med att gå lite på mässan innan om man vill. Kostnad och hur anmälan gå till hittar du på hemsidan.

Nominera till årets ridklubb och årets ridlärare
Varje år utser Svenska Ridsportförbundet Årets ridskola och Årets ridlärare. Tycker du att Smedstad Ridsportcenter är Sveriges bästa ridskola? Och är kanske din ridlärare den allra, allra bästa?

Nu kan du nominera i båda kategorierna. Mer information finns på ridsportförbundets hemsida ridsport.se där du också hittar den blankett du ska fylla i och skicka via epost till vårt distrikt via e-post: This is a mailto link.  Senast den 1 oktober. Visst vore det roligt om Smedstad och någon av våra duktiga ridlärare vann?!

Våra fantastiska stallvärdar! Vill du bli en av dem?
Stallvärd är guld värd kan inte sägas nog många gånger. Våra stallvärdar stöttar och hjälper främst nybörjare i stallet på Smedstad ridsportcenter. De är ett gäng ideellt arbetande, hästintresserade, glada människor i olika åldrar. Vill du också bli stallvärd kan du anmäla ditt intresse till This is a mailto link.

Tyck till!
Kom gärna med synpunkter och idéer för att utveckla vår verksamhet Hör av dig till styrelsen endera direkt till en styrelsemedlem (namn på hemsidan) eller till This is a mailto link. Följ oss på Facebook eller Instagram för att få aktuell information om kommande evenemang. Ungdomssektionen Pionjär använder Instagram för sin information.

Väl mött i stallet och på tävlingsbanorna,
hälsar alla vi i styrelsen

LFK medlemsbrev Mars 2019

Nytt år och nya möjligheter. Årsmötet gick av stapeln helt enligt plan den 10 februari och några nya ledamöter valdes in men ordförande Karin fortsätter styra skeppet med fast hand. Den nya styrelsen har hunnit med en kick off där det diskuterats strategi och verksamhet. Vi ser att vi kommit långt men att det också finns mycket kvar att göra.

Även Ungdomssektionen Pionjär har haft årsmöte och kick off. Ungdomssektionen fick tre nya ledamöter och på kickoffen kom många barn och ungdomar för att arbeta med ”trygg i stallet”. LFK:S styrelse och HSOAB bjöd ungdomarna på tårta som tack för det goda jobb de gjort under 2018.

Under julklappshoppningen korades klubbmästarna på lektionshäst och ponny. Segrade i ponnyklassen gjorde Nellie på Tindra och i storhästklassen vann Louisa på Piccolo. Bästa maskeradklädnad stod Alva för. Grattis till alla bra ritter och fina utklädnader.    

Pionjär genomförde traditionsenligt sin bejublade luciashow. Nytt för i år var tomteparaden och fritidshemmets sketch. Temat för året var Disney och teater och hästnummer varvades med musik och dans. Till sist kom vår ridande lucia med tärnor, stjärnflickor och tomtar.

Under jullovet arrangerade ungdomssektionen paketrace och pepparkakspynt för barnen i stallet. Den 29 mars kommer en mysig kväll med lekar anordnas av Pionjär. I skrivande stund håller de även på och förbereder en bussresa till Boda Borg. Håll uppsikt på anslagstavlan på stalltorget och på Pionjärs Instagram efter mer information om dessa roliga händelser.

LFK har fortsatt skicka sina medlemmar på utbildning. Tre ungdomar fullföljde ULK (ungdomsledarutbildning) och går nu omkring i stallet med ungdomsledarjackor, fråga dem gärna om du undrar över något. Några av våra stallvärdar har gått VULK (vuxenvarianten av ULK) och flera klubbmedlemmar har även ett färskt grönt kort. Bra jobbat alla ni som utbildar er inom ridsporten.

I helgen anordnas en lokal/regional tävling för ridhäst. Vi har många volontärer på plats men det fattas fortfarande funktionärer på några positioner. Har du möjlighet att vara funktionär på banan eller framhoppningen ska du inte tveka att höra av dig till This is a mailto link eller på klubbens Messenger. Mest behov har vi på söndag och vi har tre pass att välja på: förmiddag, lunch och eftermiddag. Ett pass är ca tre timmar och det finns fika för alla som hjälper till. På fredag kväll bygger vi banan. Passa på att lära dig mer om hur det går till att bygga en tävlingsbana samtidigt som du får lite gratis styrketräning. Tid meddelas på vår facebooksida.

Senare i vår anordnas nationell uttagning för landslaget i dressyr för ponny. Den 6-7 mars går den tävlingen av stapeln. Är du mer intresserad av dressyr än hoppning så är du varmt välkommen som funktionär, att få sitta tillsammans med en domare och lyssna till när hen dömer är väldigt lärorikt.

Alla tävlingar har fri entré och vi hoppas naturligtvis att du också vill ta med dig din familj och dina vänner för att se duktiga ryttare på våra hopp- och dressyrtävlingar.

Vill du tävla själv på ridskolehäst kan du utmana dina ridskolekompisar i LFK-cup. Den 30 mars anordnas LFK-cup i dressyr och senare i vår, den 20 april, kommer LFK-cup i hoppning.

Körträningarna för Ellie Hjalmarsson fortsätter under våren och genomförs ungefär en gång i månaden. Nästa tillfälle är den 14 april

I samband med arrangemanget ”Sveriges största hästloppis” den 13 april anordnas även familjedag på Smedstad ridsportsanläggning. Håll utkik efter mer information framöver och förbered familjen på ett besök på anläggningen.

Följ oss på facebook eller instagram för att få aktuell information om kommande evenemang. Följ också ungdomssektionen på instagram: ungdomssektionen_pionjär för att få det senaste om deras aktiviteter.

Vill du kontakta oss finns alla kontaktuppgifter på hemsidan. Kom gärna med synpunkter och idéer för att utveckla vår verksamhet.

Väl mött i stallet och på tävlingsbanorna/styrelsen LFK

 

LFK medlemsbrev November 2018

I helgen anordnade ungdomssektionen distriktsmästerskap i dressyr för lektionshäst samt klubbmästerskap i dressyr för ridskoleryttare. Många rosetter delades ut, dock fick vi se oss besegrade i lagklassen i DM men var mycket stolta över att få ta emot de blå rosetterna. Vi hade tidigare i höst även tre lag som tävlade i distriktsmästerskapet i hoppning för ridskolehästar. Två lag red på Smedstads ridskolehästar och ett lag var från Magnus Anderssons ridskola. LFK-lagen åkte stolta från Norrköping med både blågula och gula rosetter.

Under hösten genomfördes en medlemsvecka som avslutades dels med en medlemsfest där det bjöds på smaskiga hamburgare dels VM finalen i hoppning på storbild i konferenssalen. Under medlemsveckan togs ca 400 ridborgarmärken. Mycket bra jobbat!

Under höstlovet anordnades flera avsuttna aktiviteter. Pionjär hade rykttävling och våffelkväll. Rolig var också kvällen då det anordnades käpphästtillverkning.
Traditionsenligt bjöd även ungdomssektionen in till spökkväll. Mindre spökigt på lilla spök med 24 deltagare och mer spökigt på stora spök med 34 deltagare som även sov över i stallet.

Pionjär är ungdomssektionen inom Linköpings fältrittklubb. Av våra 850 medlemmar är ungefär hälften ungdomar som alltså är en del av Pionjär. Ungdomssektionens styrelse består av 11 flitigt arbetande hästtjejer som vistas mycket i stallet. I höst blev Pionjär välförtjänt belönad med Östergötlands ridsportförbunds utmärkelse Årets ungdomssektion i Östergötland. Pionjär arbetar med fokus att alla barn och ungdomar ska känna sig trygga i stallet och deras ledord; samarbete, förebilder, engagemang, positivitet och respekt följer alla de aktiviteter som de arrangerar. Ett stort grattis till Pionjär för ett mycket gott arbete under året 2018!

LFK har skickat flera medlemmar på utbildning under hösten. Fyra ungdomar har gått FULK, tre unga blivande ledare som har gått ULK I och II kommer i vår att gå ULK III och fem personer har gått FU I. Ridlärarna Gith och Maja åkte också till Strömholm för att delta i FU II.

Det har anordnats träningar i körning varannan vecka under hösten. En träning är kvar att genomföra innan juluppehållet. I oktober arrangerades Hjulkul vilket är arenakörning. Vi hade deltagare ända från Jönköping på plats och vi ser att detta är eftertraktat.

En lokal/regional tävling i dressyr för storhäst och en lokala/regional tävling i hoppning för ponny och ridhäst har genomförts under hösten. Tävlingarna har varit mycket populära med många anmälningar. Under hopptävlingen passade vi även på att kora årets klubbmästare för privatryttare. LFK har också varit medarrangör för ytterligare ett fantastiskt arrangemang: Grand Prix Tour finalen avgjordes på Smedstad ridsportcenter i oktober. För denna tävling fick vi, tillsammans med Smedstad ridsportcenter, ta emot dressyrringens pris för bästa tävlingsarrangör. Ett pris till alla er som funktionerade under just denna tävling och till alla er som hjälper till under våra andra tävlingar som också håller riktigt hög klass.

Nästa stora evenemang är ungdomarnas stora luciashow, den vill du inte missa! Den går av stapeln den 8 december och biljetter finns att köpa i kafeterian. Den 15 december anordnas sista tävlingen före Juluppehållet. Det är då klubbmästare i hoppning för lektionsryttare ska koras.

Efter jul väntar årsmöte den 10 februari. Det behövs alltid nya ideella krafter inom ridsporten och känner du att du vill engagera dig i föreningslivet så kanske en styrelsepost är något för dig. Hör gärna av dig om du undrar över något gällande styrelsen. 

Följ oss på facebook eller instagram för att få aktuell information om kommande evenemang. Följ också ungdomssektionen på instagram: ungdomssektionen_pionjär för att få det senaste om deras aktiviteter.

Vill du kontakta oss finns alla kontaktuppgifter på hemsidan. Kom gärna med synpunkter och idéer för att utveckla vår verksamhet.

God Jul och Gott nytt År! /styrelsen LFK

LFK medlemsbrev Augusti 2018

Vilken sommar vi haft och vilka framgångar klubben skördat. Ett lag-DM i Nykyrka, ungdomar som far fram i Falsterbo och snart får vi hålla tummarna för Malin Baryard-Jonsson i VM. Inom styrelsen kan vi tyckas dåliga på att uppmärksamma allt som händer utanför Smedstad ridsportcenter och det håller vi med om. Vi behöver hjälp från er medlemmar för att sprida våra äventyr i hästvärlden. Meddela oss så lägger vi ut på hemsidan och sociala medier. Det är alltid roligt att läsa om klubbmedlemmar.

En intressant höst väntar med fullspäckad medlemsvecka 17-23 september (v.38). På Smedstadridsportcenter har medlemmar möjlighet att ta ridborgarmärket och troligen även prova klubbkläder. Ungdomssektionen Pionjär kommer berätta om sin verksamhet och det finns möjlighet att prata med LFK:s styrelsemedlemmar, vi kommer finnas i entrén under ridskolelektionstid. Måndagen den 17 september bjuder vi i LFK:s privatryttare till ett medlemsmöte och veckan avslutas med fest för medlemmar och funktionärer.

Flera körträningar har bokats in på Smedstad under hösten och i november genomförs Hjulkul. Det kommer vara full fart på hästar och vagnar.

Ungdomssektionen har för länge sedan dragit igång planeringen inför deras årliga Luciashow. Temat är än så länge hemligt och vi hoppas att många barn och ungdomar kommer delta i träningarna under hösten. De brukar ha väldigt roligt. Sista träningshelgen är den 1-2 december och själva showen är den 8 december.

6 oktober genomför vi en lokal/regional dressyrtävling för storhäst och 3-4 november genomför vi lokala/regionala hopptävlingar för både ponny och storhäst. 17 november har vi klubbmästerskap i dressyr och 15 december är det klubbmästerskap i hoppning.
Boka även in den 26-28 oktober. Då kommer Grand Prix Tour finalen avgöras på Smedstad ridsportcenter och LFK är medarrangör. Då kommer absoluta toppeliten av dressyrryttare att rida finalen i Linköping.

Tack vare våra tävlingar får vi intäkter som vi kan använda till andra roliga event eller till ungdomssektionens verksamhet.  Till dessa arrangemang behövs funktionärer. Är du intresserad av att få se tävlingarna på nära håll och lite bakom kulisserna så hör av dig till oss, alla kontaktuppgifter finns på hemsidan www.linkopingsfaltrittklubb.se. Kom gärna med synpunkter och idéer som kan utveckla vår verksamhet.

Vi ses i stallen och på tävlingsbanorna! /styrelsen LFK

 

LFK medlemsbrev Juni 2018

Hoppas alla hästvänner där ute i de olika stallen har njutit riktigt av den härliga sommarvärmen vi redan fått uppleva.

I slutet av maj anordnades Sveriges största hästloppis i lilla ridhuset på Smestad. LFK passade på att anordna en familjedag i samband med den. Det kom många besökare som både ville fynda på loppisen, rida ponnyridning och testa käpphästhoppning.

Fyra tjejer har lärt sig mycket om hur hästen fungerar genom ”Vi i stallet” tävlingen. De fick åka till Motala för att representera LFK och det gjorde de på ett strålande sätt. De hade, tillsammans med sina ledare, en väldigt rolig dag. Väldigt roligt hade också de Pionjärungdomar som åkte till Boda Borg. Det löstes massor av questar, åt tacos och hade bra samarbete.

Pionjärs styrelse jobbar flitigt och har under våren haft flera träffar tillsammans med Distriktets ungdomssektion. Dessa träffar har handlat bl.a. om styrelsearbete, trygg i stallet och barnens spelregler. Träffarna har varit uppskattade både av Pionjärs styrelse och DUS.

I helgen som gått anordnades LFK-cup. Inspirerade av LARK:s fina arrangemang med student- SM prövade vi ett nytt format med utslagstävling i både dressyr och hoppning och hästar som lottades till ryttarna samma morgon. Vi fick se många trevliga ritter på Smestads fina hästar. Bilder finns på LFK:s hemsida.

LFK har också sportkörning och under våren har LFK arrangerat Cone Cup. Detta är en träningstävling i precisionskörning. Till hösten, med start v 35 varannan söndag, blir det körträning, i stora ridhuset , för Ellie Hjalmarsson.

Två arrangemang som vi tyvärr tvingats ställa in pga. för få anmälningar har varit TWC (team work cup som ungdomssektionen brukar anordna) och sommaravslutningen. Vi återkommer efter sommaren och hoppas kunna bjuda in till lämpligare dag när fler har möjlighet att delta.

Till hösten planerar vi att bjuda in dig som rider privathäst till ett medlemsmöte. Vi siktar på september och vill då höra bl.a. vad våra privathästryttare har för önskemål från klubben. Mer info kommer till terminsstart.

Vill du kontakta oss finns alla kontaktuppgifter på hemsidan www.linkopingsfaltrittklubb.se. Kom gärna med synpunkter och idéer som kan utveckla vår verksamhet.

Hoppas ni alla får en underbar sommar/styrelsen LFK

LFK medlemsbrev April 2018

Våren har kommit och hästarna på Smestad ridsportcenter njuter i hagarna.

Årsmötet i februari ledde till en hel del förnyelse i både LFKs styrelse och ungdomssektionen Pionjärs styrelse. Båda verksamheterna har kommit igång på ett bra sätt tycker vi.

I april stöttade klubben HSOAB i arrangemanget när Patrik Kittel besökte Smestad ridsportcenter. Det blev en riktigt lyckad tillställning där Patrik delade med sig av många av sina erfarenheter.

Under våren genomför klubben en grönt kort kurs och den 19 maj kommer LFK anordna en familjedag i samband med Sveriges största hästloppis.

Den 16 juni anordnas LFK cup, klubbtävling för ponny och ridhäst, i både dressyr och hoppning. I anslutning till tävlingen anordnas sommaravslutning och funktionärsfest. Håll utkik efter mer information på vår hemsida och på Facebook.

Pionjär lyckades även i år pricka in en helt fantastisk vårkväll för sin grillkväll. Där fixade tjejerna hamburgare och lekte lekar med ett 15-tal pigga och glada barn. Tidigare i vår anordnades en filmkväll där det till filmen ”Hitta Doris” dukades upp med godis och chips.

Under mars och april har fyra barn, under ungdomssektionens ledning, tränat flitigt för att representera klubben, i maj, i tävlingen ”Vi i stallet”. Vi önskar dem lycka till. De aktiviteter som väntar under våren är en resa till Boda Borg den 13 maj och även TWC (team work cup). Information om detta kommer upp i slussen i stallet och på Pionjärs instagram.

När det gäller tävlingar har två dressyrtävlingar och två hopptävlingar genomförts. Vi har en ny hinderpark sedan i höstas och även ett nytt dressyrstaket. Detta gör banorna inbjudande och arbetet lättare. Organisationen runt tävlingarna går bättre och bättre och vi får mycket beröm för våra tävlingar. Ett dilemma brukar vara bristen på funktionärer, vi har därför testat en funktionärsstege under våren för att visa vår uppskattning till alla som bidrar med sin tid. Att vara funktionär upplever många som väldigt roligt och lärorikt. En insats från dig som klubbmedlem, på tre timmar en helg, är betydelsefullt för LFK. I höst, under oktober och november, väntar dels en lokal dressyrtävling för ridhäst dels lokala/regionala hopptävlingar för både ponny och ridhäst.

Vill du kontakta oss finns alla kontaktuppgifter på hemsidan www.linkopingfaltrittklubb.se. Kom gärna med synpunkter och idéer som kan utveckla vår verksamhet.

Väl mött under våra arrangemang/styrelsen LFK

Uppdaterad: 10 SEP 2018 20:49 Skribent: Maria Grundström
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Linköpings FRK - Ridsport
Smedstad Ridsportcenter, Ridsportallén 5
58597 Linköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link