Historik

Klubbens anor går långt tillbaka i tiden. Efter en terrängritt i Eksjö den 17 december år 1900 bildades klubben under ledning av ryttarmästaren friherre Gustav Leuhusen, men då med namnet Småland-Östergötlands Fältrittklubb.

Den 11 november 1950 skedde en sammanslagning mellan Linköpings ridklubb som var civil och den militära Småland-Östergötlands Fältrittklubb. Den nya föreningen fick då namnet Östergötlands Fältrittklubb (ÖRF). Klubbens förste ordförande blev översten Einar Qvarnström. I början av 60-talet flyttades verksamheten till St. Ånestad efter det att stadsfullmäktige överlämnat St. Ånestads lokaler och mark till ÖFK´s ridhusförening som gåva.

År 1962 var den första manegen klar, ridhuschef var då Gustav Carlsson. Fr.o.m. år 1975 drev Lars-Olof Axén, allmänt kallad LOA, ridskolan. År 1980 invigdes det andra ridhuset som är uppvärmt. 1987 arrangerades SM i banhoppning, då på en helt ny utebana. År 1990 arrangerade klubben VM i modern femkamp.

På årsmötet 1993 beslutades att klubben skulle byta namn till Linköpings Fältrittklubb. Året därpå arrangerades SM för ponny i både dressyr och hoppning. 1996 övertogs ridskolan av Magnus Andersson, som driver den i dag. Magnus Andersson Ridskola AB driver ridskoleverksamhet på uppdrag av Linköpings Fältrittklubb. I stallet finns ett 40-tal lektionshästar varav hälften är ponnyer.

Sommaren 2007 renoverade fastighetsägaren vår utomhusbana

Det finns inget album kopplat till denna sida.

Länk till LFKs facebooksida

Smedstad_Ridsportcenter_logotyp