Hoppa till sidans innehåll

Aktuellt medlemsbrev


LFK medlemsbrev Juni 2018

Hoppas alla hästvänner där ute i de olika stallen har njutit riktigt av den härliga sommarvärmen vi redan fått uppleva.

I slutet av maj anordnades Sveriges största hästloppis i lilla ridhuset på Smestad. LFK passade på att anordna en familjedag i samband med den. Det kom många besökare som både ville fynda på loppisen, rida ponnyridning och testa käpphästhoppning.

Fyra tjejer har lärt sig mycket om hur hästen fungerar genom ”Vi i stallet” tävlingen. De fick åka till Motala för att representera LFK och det gjorde de på ett strålande sätt. De hade, tillsammans med sina ledare, en väldigt rolig dag. Väldigt roligt hade också de Pionjärungdomar som åkte till Boda Borg. Det löstes massor av questar, åt tacos och hade bra samarbete.

Pionjärs styrelse jobbar flitigt och har under våren haft flera träffar tillsammans med Distriktets ungdomssektion. Dessa träffar har handlat bl.a. om styrelsearbete, trygg i stallet och barnens spelregler. Träffarna har varit uppskattade både av Pionjärs styrelse och DUS.

I helgen som gått anordnades LFK-cup. Inspirerade av LARK:s fina arrangemang med student- SM prövade vi ett nytt format med utslagstävling i både dressyr och hoppning och hästar som lottades till ryttarna samma morgon. Vi fick se många trevliga ritter på Smestads fina hästar. Bilder finns på LFK:s hemsida.

LFK har också sportkörning och under våren har LFK arrangerat Cone Cup. Detta är en träningstävling i precisionskörning. Till hösten, med start v 35 varannan söndag, blir det körträning, i stora ridhuset , för Ellie Hjalmarsson.

Två arrangemang som vi tyvärr tvingats ställa in pga. för få anmälningar har varit TWC (team work cup som ungdomssektionen brukar anordna) och sommaravslutningen. Vi återkommer efter sommaren och hoppas kunna bjuda in till lämpligare dag när fler har möjlighet att delta.

Till hösten planerar vi att bjuda in dig som rider privathäst till ett medlemsmöte. Vi siktar på september och vill då höra bl.a. vad våra privathästryttare har för önskemål från klubben. Mer info kommer till terminsstart.

Vill du kontakta oss finns alla kontaktuppgifter på hemsidan www.linkopingsfaltrittklubb.se. Kom gärna med synpunkter och idéer som kan utveckla vår verksamhet.

Hoppas ni alla får en underbar sommar/styrelsen LFK

LFK medlemsbrev April 2018

Våren har kommit och hästarna på Smestad ridsportcenter njuter i hagarna.

Årsmötet i februari ledde till en hel del förnyelse i både LFKs styrelse och ungdomssektionen Pionjärs styrelse. Båda verksamheterna har kommit igång på ett bra sätt tycker vi.

I april stöttade klubben HSOAB i arrangemanget när Patrik Kittel besökte Smestad ridsportcenter. Det blev en riktigt lyckad tillställning där Patrik delade med sig av många av sina erfarenheter.

Under våren genomför klubben en grönt kort kurs och den 19 maj kommer LFK anordna en familjedag i samband med Sveriges största hästloppis.

Den 16 juni anordnas LFK cup, klubbtävling för ponny och ridhäst, i både dressyr och hoppning. I anslutning till tävlingen anordnas sommaravslutning och funktionärsfest. Håll utkik efter mer information på vår hemsida och på Facebook.

Pionjär lyckades även i år pricka in en helt fantastisk vårkväll för sin grillkväll. Där fixade tjejerna hamburgare och lekte lekar med ett 15-tal pigga och glada barn. Tidigare i vår anordnades en filmkväll där det till filmen ”Hitta Doris” dukades upp med godis och chips.

Under mars och april har fyra barn, under ungdomssektionens ledning, tränat flitigt för att representera klubben, i maj, i tävlingen ”Vi i stallet”. Vi önskar dem lycka till. De aktiviteter som väntar under våren är en resa till Boda Borg den 13 maj och även TWC (team work cup). Information om detta kommer upp i slussen i stallet och på Pionjärs instagram.

När det gäller tävlingar har två dressyrtävlingar och två hopptävlingar genomförts. Vi har en ny hinderpark sedan i höstas och även ett nytt dressyrstaket. Detta gör banorna inbjudande och arbetet lättare. Organisationen runt tävlingarna går bättre och bättre och vi får mycket beröm för våra tävlingar. Ett dilemma brukar vara bristen på funktionärer, vi har därför testat en funktionärsstege under våren för att visa vår uppskattning till alla som bidrar med sin tid. Att vara funktionär upplever många som väldigt roligt och lärorikt. En insats från dig som klubbmedlem, på tre timmar en helg, är betydelsefullt för LFK. I höst, under oktober och november, väntar dels en lokal dressyrtävling för ridhäst dels lokala/regionala hopptävlingar för både ponny och ridhäst.

Vill du kontakta oss finns alla kontaktuppgifter på hemsidan www.linkopingfaltrittklubb.se. Kom gärna med synpunkter och idéer som kan utveckla vår verksamhet.

Väl mött under våra arrangemang/styrelsen LFK

Uppdaterad: 23 JUN 2018 23:24
Skribent: Maria Grundström
Epost: Adressen Gömd

Länk till LFKs facebooksida

 

 

   

 

 

Smedstad_Ridsportcenter_logotyp

 

marsab_logga

Postadress:
Linköpings FRK - Ridsport
Smedstad Ridsportcenter, Ridsportallén 5
58597 Linköping

Kontakt:
Tel: 000-000000
E-post: This is a mailto link

Se all info